WYDARZENIA
04.2013

Międzynarodowe seminarium „Rozwój globalny – globalna edukacja”

W dniach 26-27.04.2013 r. w krakowskich Przegorzałach odbyło się międzynarodowe seminarium „Rozwój globalny – globalna edukacja”. Uczestniczyły w nim 43 osoby z 28 organizacji pozarządowych, a w roli prelegentów wystąpili reprezentanci Dzieła Kolpinga ze Szwajcarii i Międzynarodowego Dzieła Kolpinga z siedzibą w Niemczech oraz prelegenci-eksperci z Polski reprezentujący organizacje pozarządowe specjalizujące się w edukacji globalnej.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.