WYDARZENIA
03.2016

Niedziela dla Wiaderka Prądu.

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Makowie Podhalańskim i Kolpingowski Klub Seniora postanowiły przyłączyć się do akcji Wiaderko Prądu organizowanej przez Fundację Dzieła Kolpinga . Za zgodą i przy wsparciu naszego Prezesa ks. Tadeusza Różałowskiego zorganizowaliśmy zbiórkę pieniędzy po mszach świętych w niedzielę 28 lutego 2016 roku. Wykorzystując okres Wielkiego Postu zaapelowaliśmy do naszych parafian o wsparcie naszej akcji. Niedzielną zbiórkę poprzedziły zapowiedzi oraz rozplakatowanie Akcji w gablotach przykościelnych i na mieście. Parafianie okazali nam wsparcie i uzbieraliśmy 2374 złote. Niebanalnym okazała się również okazja do rozdania setek ulotek informujących o akcji Wiaderko Prądu, rozdaliśmy również kilkadziesiąt przekazów licząc na dalszą hojność makowskich parafian. Akcję swoim zaangażowaniem firmowali członkowie stowarzyszenia i Kks-u , którzy kwestowali i udzielali informacji . Była ta niedziela nie tylko możliwościom pomocy dla innych ale udowodniła że mamy zaangażowanych i chętnych do pomocy członków pod sztandarem Kolpinga.

Z Kolpingowskim pozdrowieniem - Bożena Wojdyła.

W dniach 17-20 czerwca 2019 roku w mieście Dobrich w Bułgarii odbyło się drugie spotkanie partnerskie w ramach projektu Erasmus+ dot. aktywizacji seniorów.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza do udziału w nowym projekcie którego celem jest aktywizacja społeczno-zawodowa 224 młodych Małopolan.

Miło nam poinformować, iż rozpoczęła się realizacja projektu AS: aktywnie – społecznie skierowanego dla osób młodych w wieku 15-29 lat.