WYDARZENIA
03.2016

Niedziela dla Wiaderka Prądu.

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Makowie Podhalańskim i Kolpingowski Klub Seniora postanowiły przyłączyć się do akcji Wiaderko Prądu organizowanej przez Fundację Dzieła Kolpinga . Za zgodą i przy wsparciu naszego Prezesa ks. Tadeusza Różałowskiego zorganizowaliśmy zbiórkę pieniędzy po mszach świętych w niedzielę 28 lutego 2016 roku. Wykorzystując okres Wielkiego Postu zaapelowaliśmy do naszych parafian o wsparcie naszej akcji. Niedzielną zbiórkę poprzedziły zapowiedzi oraz rozplakatowanie Akcji w gablotach przykościelnych i na mieście. Parafianie okazali nam wsparcie i uzbieraliśmy 2374 złote. Niebanalnym okazała się również okazja do rozdania setek ulotek informujących o akcji Wiaderko Prądu, rozdaliśmy również kilkadziesiąt przekazów licząc na dalszą hojność makowskich parafian. Akcję swoim zaangażowaniem firmowali członkowie stowarzyszenia i Kks-u , którzy kwestowali i udzielali informacji . Była ta niedziela nie tylko możliwościom pomocy dla innych ale udowodniła że mamy zaangażowanych i chętnych do pomocy członków pod sztandarem Kolpinga.

Z Kolpingowskim pozdrowieniem - Bożena Wojdyła.

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.

W Krakowie w dniach 20-22.04.2018r. odbyło się posiedzenie Międzynarodowej Grupy ds. Współpracy Partnerskiej.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.