WYDARZENIA
03.2016

Niedziela dla Wiaderka Prądu.

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Makowie Podhalańskim i Kolpingowski Klub Seniora postanowiły przyłączyć się do akcji Wiaderko Prądu organizowanej przez Fundację Dzieła Kolpinga . Za zgodą i przy wsparciu naszego Prezesa ks. Tadeusza Różałowskiego zorganizowaliśmy zbiórkę pieniędzy po mszach świętych w niedzielę 28 lutego 2016 roku. Wykorzystując okres Wielkiego Postu zaapelowaliśmy do naszych parafian o wsparcie naszej akcji. Niedzielną zbiórkę poprzedziły zapowiedzi oraz rozplakatowanie Akcji w gablotach przykościelnych i na mieście. Parafianie okazali nam wsparcie i uzbieraliśmy 2374 złote. Niebanalnym okazała się również okazja do rozdania setek ulotek informujących o akcji Wiaderko Prądu, rozdaliśmy również kilkadziesiąt przekazów licząc na dalszą hojność makowskich parafian. Akcję swoim zaangażowaniem firmowali członkowie stowarzyszenia i Kks-u , którzy kwestowali i udzielali informacji . Była ta niedziela nie tylko możliwościom pomocy dla innych ale udowodniła że mamy zaangażowanych i chętnych do pomocy członków pod sztandarem Kolpinga.

Z Kolpingowskim pozdrowieniem - Bożena Wojdyła.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Jednym z ostatnich działań w ramach projektu „Tak nas widzą: aktywnie w wieku 60+” realizowanym przez Fundację Dzieła Kolpinga w Polsce od czerwca br. będzie 2-dniowa konferencja „Aktywnie w każdym wieku – oferta dla seniorów”.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu