WYDARZENIA
12.2014

Poradnik „Project Thinking Method”

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce przygotowała w ramach dofinansowania z Międzynarodowego Dzieła Kolpinga publikację na temat metody opracowywania projektów pt. „Project Thinking Method”, której autorką jest Magdalena Szczudło, trenerka z dużym doświadczeniem w zakresie przygotowywania projektów i prowadzenie szkoleń w tym zakresie. Publikacja zawiera m.in. następujące zagadnienia:

• Podejście projektowe
  • Narzędzia w zakresie planowania projektu i zarządzania nim
  • Analiza interesariuszy
  • Analiza problemu
  • Analiza celów i rezultatów
  • Matryca logiczna projektu
  • Instrukcja w zakresie opisu projektu
  • Instrukcja w zakresie założeń projektu
  • Harmonogram i budżet projektu

Publikacja została przygotowana w jez. angielskim, by mogła służyć osobom zainteresowanym przygotowaniem projektów nie tylko w Polsce.

Fot.pixabay.com/stux

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu