WYDARZENIA
12.2014

Poradnik „Project Thinking Method”

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce przygotowała w ramach dofinansowania z Międzynarodowego Dzieła Kolpinga publikację na temat metody opracowywania projektów pt. „Project Thinking Method”, której autorką jest Magdalena Szczudło, trenerka z dużym doświadczeniem w zakresie przygotowywania projektów i prowadzenie szkoleń w tym zakresie. Publikacja zawiera m.in. następujące zagadnienia:

• Podejście projektowe
  • Narzędzia w zakresie planowania projektu i zarządzania nim
  • Analiza interesariuszy
  • Analiza problemu
  • Analiza celów i rezultatów
  • Matryca logiczna projektu
  • Instrukcja w zakresie opisu projektu
  • Instrukcja w zakresie założeń projektu
  • Harmonogram i budżet projektu

Publikacja została przygotowana w jez. angielskim, by mogła służyć osobom zainteresowanym przygotowaniem projektów nie tylko w Polsce.

Fot.pixabay.com/stux

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.

Pracownicy Centrum Porad Prawnych i Obywatelskich w Krakowie przeprowadzili kolejne warsztaty prawne  dla seniorów w ramach projektu „Wsparcie prawno-doradcze dostępne dla Seniora”.