WYDARZENIA
10.2013

Seminarium „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie” (15.10.2013)

W dniach 11-13.10.2013 r. odbyło się seminarium dla liderów kolpingowskich świetlic w ramach projektu „Aktywni Młodzi  – lokalnie i globalnie”. Od piątku do niedzieli uczestnicy wzięli udział w zajęciach oraz wykładach poświęconych edukacji globalnej. Przybliżono zakres tematyczny, metodologię oraz praktyczne sposoby prezentowania zagadnień edukacji globalnej w zajęciach świetlicowych. Swoim doświadczeniem podzielili się również zaproszeni goście z zagranicy: Hubert Tintelott przedstawiciel niemieckiego Dzieła Kolpinga, z oraz Hildegard Holenstein i Ruth Rumo z Dzieła Kolpinga w Szwajcarii.

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

CHRYSTUS ZMARTWYCHWSTAŁ!

PRAWDZIWIE ZMARTWYCHWSTAŁ!

ALLELUJA!

Dostarczyliśmy kawę Tatico do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie!

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu