WYDARZENIA
10.2013

Seminarium „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie” (15.10.2013)

W dniach 11-13.10.2013 r. odbyło się seminarium dla liderów kolpingowskich świetlic w ramach projektu „Aktywni Młodzi  – lokalnie i globalnie”. Od piątku do niedzieli uczestnicy wzięli udział w zajęciach oraz wykładach poświęconych edukacji globalnej. Przybliżono zakres tematyczny, metodologię oraz praktyczne sposoby prezentowania zagadnień edukacji globalnej w zajęciach świetlicowych. Swoim doświadczeniem podzielili się również zaproszeni goście z zagranicy: Hubert Tintelott przedstawiciel niemieckiego Dzieła Kolpinga, z oraz Hildegard Holenstein i Ruth Rumo z Dzieła Kolpinga w Szwajcarii.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.