WYDARZENIA
11.2013

Warsztaty „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie” (30.11.2014)

W dniach 15-17.11.2013 r. odbyło się w Krakowie drugie spotkanie w ramach projektu „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie”. Tematem rozpoczynającym warsztaty była odpowiedzialna konsumpcja. Zajęcia były prowadzone przez przedstawiciela stowarzyszenia  „Eine Welt e.V. Leipzig”, które jest niemieckim partnerem projektu. Uczestnicy warsztatów odwiedzili również Park Edukacji Globalnej – Wioski Świata, gdzie odbyły się warsztaty afrykańskie, w trakcie których obejrzeli i zwiedzili m. in. afrykańską chatę, indiańskie tipi, igloo oraz domek mieszkańców Papui-Nowej Gwinei.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.