WYDARZENIA
11.2013

Warsztaty „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie” (30.11.2014)

W dniach 15-17.11.2013 r. odbyło się w Krakowie drugie spotkanie w ramach projektu „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie”. Tematem rozpoczynającym warsztaty była odpowiedzialna konsumpcja. Zajęcia były prowadzone przez przedstawiciela stowarzyszenia  „Eine Welt e.V. Leipzig”, które jest niemieckim partnerem projektu. Uczestnicy warsztatów odwiedzili również Park Edukacji Globalnej – Wioski Świata, gdzie odbyły się warsztaty afrykańskie, w trakcie których obejrzeli i zwiedzili m. in. afrykańską chatę, indiańskie tipi, igloo oraz domek mieszkańców Papui-Nowej Gwinei.

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.

Pracownicy Centrum Porad Prawnych i Obywatelskich w Krakowie przeprowadzili kolejne warsztaty prawne  dla seniorów w ramach projektu „Wsparcie prawno-doradcze dostępne dla Seniora”.