WYDARZENIA
10.2016

Wiaderko Prądu w Pomieczynie

Kolejna Rodzina Kolpinga o wielkim sercu włączyła się do naszej akcji Wiaderko Prądu! Rodzina Kolpinga w POMIECZYNIE zorganizowała 27 i 28 września przykościelną zbiórkę pieniędzy do przygotowanych własnoręcznie puszek. Udało się zebrać aż 2 448 zł! Zbiórka odbyła się przy okazji przeżywanych misji świętych w parafii pod wezwaniem Św. Józefa w Pomieczynie i została poprzedzona wcześniejszymi ogłoszeniami podczas niedzielnej mszy św. Parafianie byli też poinformowani o akcji poprzez ulotki, które przedstawiciele Rodziny przygotowali i za pośrednictwem ministrantów rozdali uczestnikom mszy św. Dobra informacja i organizacja sprawiła, że akcja zakończyła się sukcesem. Za zebrane środki kolejne 3 ugandyjskie rodziny otrzymają dostęp do światła!

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza do udziału w nowym projekcie którego celem jest aktywizacja społeczno-zawodowa 224 młodych Małopolan.

Miło nam poinformować, iż rozpoczęła się realizacja projektu AS: aktywnie – społecznie skierowanego dla osób młodych w wieku 15-29 lat.