WYDARZENIA
10.2016

Wiaderko Prądu w Pomieczynie

Kolejna Rodzina Kolpinga o wielkim sercu włączyła się do naszej akcji Wiaderko Prądu! Rodzina Kolpinga w POMIECZYNIE zorganizowała 27 i 28 września przykościelną zbiórkę pieniędzy do przygotowanych własnoręcznie puszek. Udało się zebrać aż 2 448 zł! Zbiórka odbyła się przy okazji przeżywanych misji świętych w parafii pod wezwaniem Św. Józefa w Pomieczynie i została poprzedzona wcześniejszymi ogłoszeniami podczas niedzielnej mszy św. Parafianie byli też poinformowani o akcji poprzez ulotki, które przedstawiciele Rodziny przygotowali i za pośrednictwem ministrantów rozdali uczestnikom mszy św. Dobra informacja i organizacja sprawiła, że akcja zakończyła się sukcesem. Za zebrane środki kolejne 3 ugandyjskie rodziny otrzymają dostęp do światła!

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Jednym z ostatnich działań w ramach projektu „Tak nas widzą: aktywnie w wieku 60+” realizowanym przez Fundację Dzieła Kolpinga w Polsce od czerwca br. będzie 2-dniowa konferencja „Aktywnie w każdym wieku – oferta dla seniorów”.

W dniach 11-14 października 2021 w Krakowie odbyło się międzynarodowe spotkanie podsumowujące realizację projektu Erasmus +  dot. edukacji senioralnej.

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu