WYDARZENIA
10.2016

Wiaderko Prądu w Pomieczynie

Kolejna Rodzina Kolpinga o wielkim sercu włączyła się do naszej akcji Wiaderko Prądu! Rodzina Kolpinga w POMIECZYNIE zorganizowała 27 i 28 września przykościelną zbiórkę pieniędzy do przygotowanych własnoręcznie puszek. Udało się zebrać aż 2 448 zł! Zbiórka odbyła się przy okazji przeżywanych misji świętych w parafii pod wezwaniem Św. Józefa w Pomieczynie i została poprzedzona wcześniejszymi ogłoszeniami podczas niedzielnej mszy św. Parafianie byli też poinformowani o akcji poprzez ulotki, które przedstawiciele Rodziny przygotowali i za pośrednictwem ministrantów rozdali uczestnikom mszy św. Dobra informacja i organizacja sprawiła, że akcja zakończyła się sukcesem. Za zebrane środki kolejne 3 ugandyjskie rodziny otrzymają dostęp do światła!

1 września 2018 r. w Łączycach odbył się piknik "Kolorowy wrzesień w nowych barwach", podczas którego poruszano tematykę sprawiedliwego handlu. Szczególnym produktem na pikniku była kawa Tatico.

Od lipca br. rusza bezpłatna pomoc w zakresie świadczenia porad prawnych i obywatelskich skierowana do osób w wieku 60+

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.