WYDARZENIA
10.2016

Wiaderko Prądu w Pomieczynie

Kolejna Rodzina Kolpinga o wielkim sercu włączyła się do naszej akcji Wiaderko Prądu! Rodzina Kolpinga w POMIECZYNIE zorganizowała 27 i 28 września przykościelną zbiórkę pieniędzy do przygotowanych własnoręcznie puszek. Udało się zebrać aż 2 448 zł! Zbiórka odbyła się przy okazji przeżywanych misji świętych w parafii pod wezwaniem Św. Józefa w Pomieczynie i została poprzedzona wcześniejszymi ogłoszeniami podczas niedzielnej mszy św. Parafianie byli też poinformowani o akcji poprzez ulotki, które przedstawiciele Rodziny przygotowali i za pośrednictwem ministrantów rozdali uczestnikom mszy św. Dobra informacja i organizacja sprawiła, że akcja zakończyła się sukcesem. Za zebrane środki kolejne 3 ugandyjskie rodziny otrzymają dostęp do światła!

Zapraszamy do udziału w międzynarodowym szkoleniu pt. „Skuteczne narzędzia edukacyjne zapewniające trwałą edukację dorosłych”, które odbędzie się w dniach 9-12.09.2021 na Litwie.

Już od sierpnia seniorzy mają możliwość uczestniczyć w projekcie „Senioralna aktywność obywatelska – srebrno-zielona działalność społeczna”

W dniach 19 – 24 lipca 2021 roku w miejscowości Stiavnicke Bane na Słowacji odbyła się Międzynarodowa Mobilność Mieszana Seniorów.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu