WYDARZENIA
10.2016

Wiaderko Prądu w Pomieczynie

Kolejna Rodzina Kolpinga o wielkim sercu włączyła się do naszej akcji Wiaderko Prądu! Rodzina Kolpinga w POMIECZYNIE zorganizowała 27 i 28 września przykościelną zbiórkę pieniędzy do przygotowanych własnoręcznie puszek. Udało się zebrać aż 2 448 zł! Zbiórka odbyła się przy okazji przeżywanych misji świętych w parafii pod wezwaniem Św. Józefa w Pomieczynie i została poprzedzona wcześniejszymi ogłoszeniami podczas niedzielnej mszy św. Parafianie byli też poinformowani o akcji poprzez ulotki, które przedstawiciele Rodziny przygotowali i za pośrednictwem ministrantów rozdali uczestnikom mszy św. Dobra informacja i organizacja sprawiła, że akcja zakończyła się sukcesem. Za zebrane środki kolejne 3 ugandyjskie rodziny otrzymają dostęp do światła!

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.