WYDARZENIA
10.2013

Wizyta studyjna do Essen i Kolonii w ramach projektu „Myśl solidarnie, działaj lokalnie”

W dniach 17-20.10.2013 r. odbyła się wizyta studyjna w Niemczech uczestników projektu „Myśl solidarnie, działaj lokalnie“. W wizycie wzięło udział 16 menedżerów edukacji globalnej. W trakcie wizyty odbyło się spotkanie z przedstawicielami Związku Diecezjalnego Dzieła Kolpinga z Essen oraz spotkanie z przedstawicielami Międzynarodowego Dzieła Kolpinga na temat prowadzonych projektów międzynarodowych i partnerstw, z naciskiem na zagadnienia pomocy rozwojowej i edukacji globalnej. Uczestnicy wysłuchali prelekcji na temat kolpingowskiej pomocy rozwojowej dla meksykańskich producentów kawy „Tatico” oraz produktów sprawiedliwego handlu wraz z prezentacją towarów GEPA.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.