WYDARZENIA
10.2013

Wizyta studyjna do Essen i Kolonii w ramach projektu „Myśl solidarnie, działaj lokalnie”

W dniach 17-20.10.2013 r. odbyła się wizyta studyjna w Niemczech uczestników projektu „Myśl solidarnie, działaj lokalnie“. W wizycie wzięło udział 16 menedżerów edukacji globalnej. W trakcie wizyty odbyło się spotkanie z przedstawicielami Związku Diecezjalnego Dzieła Kolpinga z Essen oraz spotkanie z przedstawicielami Międzynarodowego Dzieła Kolpinga na temat prowadzonych projektów międzynarodowych i partnerstw, z naciskiem na zagadnienia pomocy rozwojowej i edukacji globalnej. Uczestnicy wysłuchali prelekcji na temat kolpingowskiej pomocy rozwojowej dla meksykańskich producentów kawy „Tatico” oraz produktów sprawiedliwego handlu wraz z prezentacją towarów GEPA.

Od lipca br. rusza bezpłatna pomoc w zakresie świadczenia porad prawnych i obywatelskich skierowana do osób w wieku 60+

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.

W Krakowie w dniach 20-22.04.2018r. odbyło się posiedzenie Międzynarodowej Grupy ds. Współpracy Partnerskiej.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.