WYDARZENIA
10.2013

Wizyta studyjna do Essen i Kolonii w ramach projektu „Myśl solidarnie, działaj lokalnie”

W dniach 17-20.10.2013 r. odbyła się wizyta studyjna w Niemczech uczestników projektu „Myśl solidarnie, działaj lokalnie“. W wizycie wzięło udział 16 menedżerów edukacji globalnej. W trakcie wizyty odbyło się spotkanie z przedstawicielami Związku Diecezjalnego Dzieła Kolpinga z Essen oraz spotkanie z przedstawicielami Międzynarodowego Dzieła Kolpinga na temat prowadzonych projektów międzynarodowych i partnerstw, z naciskiem na zagadnienia pomocy rozwojowej i edukacji globalnej. Uczestnicy wysłuchali prelekcji na temat kolpingowskiej pomocy rozwojowej dla meksykańskich producentów kawy „Tatico” oraz produktów sprawiedliwego handlu wraz z prezentacją towarów GEPA.

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

CHRYSTUS ZMARTWYCHWSTAŁ!

PRAWDZIWIE ZMARTWYCHWSTAŁ!

ALLELUJA!

Dostarczyliśmy kawę Tatico do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie!

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu