WYDARZENIA
03.2016

Z Wiaderkiem Prądu w Krakowie - Nowym Bieżanowie

Już 20 marca, w Niedzielę Palmową kolejna Rodzina Kolpinga przeprowadzi u siebie zbiórkę na akcję Wiaderko Prądu realizowaną przez Fundację Dzieła Kolpinga w Polsce. Tym razem zbiórka będzie przeprowadzona na terenie parafii w Krakowie – Nowym Bieżanowie.

Natomiast 14 marca (poniedziałek) o godz.: 17:00 odbędzie się w salkach parafialnych prezentacja na temat Dzieła Kolpinga w Ugandzie i całej akcji.

W ramach akcji Wiaderko Prądu zbieramy środki finansowe na zakup paneli solarnych dla mieszkańców Ugandy.Prąd ze słońca to jedyne pewne źródło prądu - to dostęp do wiedzy, edukacji czy po prostu do światła.

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.