WYDARZENIA
03.2016

Z Wiaderkiem Prądu w Krakowie - Nowym Bieżanowie

Już 20 marca, w Niedzielę Palmową kolejna Rodzina Kolpinga przeprowadzi u siebie zbiórkę na akcję Wiaderko Prądu realizowaną przez Fundację Dzieła Kolpinga w Polsce. Tym razem zbiórka będzie przeprowadzona na terenie parafii w Krakowie – Nowym Bieżanowie.

Natomiast 14 marca (poniedziałek) o godz.: 17:00 odbędzie się w salkach parafialnych prezentacja na temat Dzieła Kolpinga w Ugandzie i całej akcji.

W ramach akcji Wiaderko Prądu zbieramy środki finansowe na zakup paneli solarnych dla mieszkańców Ugandy.Prąd ze słońca to jedyne pewne źródło prądu - to dostęp do wiedzy, edukacji czy po prostu do światła.

W dniach 18- 22 lutego 2019 r odbywa się w Danlí (Honduras) międzynarodowe spotkanie partnerów projektu COFFEE- cooperation for fair economy & education.

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.